Case

Integration til Unilogin – skolernes fælles digitale login

  • Unilogin
  • Webapp
  • React
Pandalytteskriver

Digitalt middel til at styrke dansk skriftsproglig udvikling

Er du underviser og er du på udkig efter et redskab, der kan hjælpe dine elever med at blive bedre til at stave, bør du se nærmere på Panda Lytteskriver.

Panda Lytteskriver er en webapp, der hjælper de mindste skolebørn fra 0-3. klasse med at mestre skriftsproget. Ved at lytte til forskellige bogstavlyde og sammensætninger, lærer de om, hvordan de bruger alle 28 enheder fra alfabetet i praksis.

Lytteskrivning er et effektiv digitalt middel til at styrke dansk skriftsproglig udvikling. Både en undersøgelse og en ph.d.-afhandling har vist, at metoden har en positiv effekt på elevens skriveudvikling. Blandt andet viste en effektundersøgelse, at børn der brugte Panda Lytteskriver øgede antallet af rigtigt stavede ord med en faktor 2,3. I kontrolgruppen, hvor programmet ikke blev brugt, var faktoren på 1,8. Den markante stigning påpeger, at webappen er et rigtig godt redskab, som kan hjælpe mange børn i skolen.

Manden bag ideen er Bent Saabye Jensen, som har udviklet metoden for Nationalt Videncenter for Læsning.

Bent Saabye Jensen, Panda Lytteskriver

Hele vejen igennem har Axla været gode til at lytte. De forstod hurtigt, hvad mit behov var og hvad jeg ville (med en digital løsning). De har været gode til at orientere hele vejen igennem udviklingsfasen. Og justeringer efter afprøvning af demoversion gik også godt - de ændrede det, som jeg ønskede.

Case - Panda Lytteskriver

Sådan havnede opgaven på vores bord

Bent havde brug for en løsning, der gjorde, at Panda Lytteskriver kunne fortsætte med at virke.

Google havde nemlig annonceret en opdatering af deres systemer. Ændringen ville gøre, at det ikke længere ville være muligt for eleverne at bruge Panda Lytteskriver.

Axla blev valgt som leverandør på baggrund af en søgning på Google. Målet var at finde et udviklingshus, der havde kompetencerne til både at løse hans udfordring og forstå hans forretning.

Det består Panda Lytteskriver af – den tekniske del

Systemet består af en responsive webapp, som er lavet i React. Den kan derfor anvendes på PC eller mobil – brugeren skal blot have adgang til en browser.

Webappen har indbygget integration til Unilogin, som er skolernes fælles digitale login.

Et unikt produkt med stor interesse blandt brugere

Udover, at programmet, ifølge Bent, møder stor interesse i målgruppen af undervisere og beslutningstagere, er Panda Lytteskriver nem at anvende for børn.

Annette Klint er indehaver af Læseråd.dk. Læseråd er en virksomhed, der beskæftiger sig med undervisning af dansk skrifts- og talesprog blandt børn, samt undervisning og rådgivning blandt undervisere. Virksomhedsejeren er en af dem, der anvender Panda Lytteskriver i sit arbejde.

“Børn ved rigtig hurtigt, hvordan man skal gøre. Når først den voksne har sat sig ind i, hvordan det fungerer, er det nemt at vise barnet, hvad man skal gøre. Så kan man sætte barnet på det rette niveau, så det starter det rette sted. Det er det eneste (program), der kan guide med de forskellige lyde, der kommer ved at sætte forskellige bogstaver sammen. Det er et rigtig godt program”, fortæller Annette.

Samarbejdet med Axla

Bent har været tryg ved samarbejdet med Axla. Han fortæller: “Det har været supergodt. Jeg er meget tilfreds. Jeg har erfaring med samme slags (virksomheder) i branchen og det har været blandet, men her er jeg blevet mødt af behagelige, empatiske og nede på jorden-mennesker. De har været meget realistiske i forhold til at fortælle mig om mine muligheder med at få ting lavet. Og de har været gode til at orientere mig og inddrage mig i processen. Det er også grunden til, at jeg nu har Axla til at tage sig af opdatering, vedligehold og hosting.”.

Afsluttende tilføjer Bent: “Jeg kan selvfølgelig anbefale Axla til andre. Nu er jeg ikke inde i den tekniske del, ligesom de ikke er inde i den sproglige del. Men det er mit indtryk, at de er velorienteret om det nyeste på markedet. Og så er de søde, behagelige og empatiske.”.

Flere cases

Læs flere eksempler her:

Julehjælpen.dk

Optimering af donationssystem

Med Rumle i MR

App udvikling til sundhedssektoren

Workshop med Dansk Bilbrancheråd

Professionel hjælp til konkretisering af it-løsning