Blog

Sikkerhed i skyen – nu og fremover

Cloudløsninger til persondata

  • Cloud
  • Cybersikkerhed
  • Tryghed
  • DPF
  • GDPR

20.12.2023

Henrik Lund Høy Karlsen

Hos Axla følger vi nøje med i udviklingen for at kunne hjælpe vores kunder bedst muligt med sikkerhed af brugernes persondata – hvad enten det er løsninger i datacentre eller i skyen.

Vi hilser derfor EU-Kommissionens Data Privacy Framework (DPF) velkommen, som et vigtigt skridt mod mere klarhed og sikkerhed ved overførsel af personoplysninger til amerikanske cloud-leverandører.

Retningslinjerne i DPF er gode, men det er stadig vigtigt, at vi – som udviklingshus – fortsætter med at være proaktive og gøre de ting, som holder sikkerheden ajour.

Eksempelvis forventes det, at advokat og aktivist Max Schrems vil udfordre DPF-aftalen i retten. Der er derfor en chance for, at der kommer en “Schrems III” sag, som endnu engang vanskeliggør dataoverførsel til USA.

Det er ingen hemmelighed, at sikring af persondata har høj prioritet hos Axla. Vi skal blandt andet fortsat nøje overveje om data i den enkelte løsning bedst placeres i et europæisk datacenter eller en amerikansk cloud løsning. De nye juridiske aftaler sætter flere ting på plads, men det er ikke sikkert, at udfordringerne er forbi.

Der sker rigtig meget på den digitale front og i verden, og derfor følger vi, hos Axla, nøje med i udviklingen omkring data og GDPR for at hjælpe vores kunder med at sikre persondata – hvad enten det er i datacentre eller i skyen.

Vil du se flere blogindlæg?

Måske kunne en eller flere af disse udvalgte blogs have din interesse:

28.05.2020

Appens potentiale

Med en app kan man kan opfylde nogle behov, som ikke kan lade sig gøre i telefonens browser eller med et program på en computer.

13.01.2020

Digitalisering er lettere, end du tror

Sådan får du mere ud af din virksomhed

04.06.2020

Gør virkeligheden til fiktion – eller næsten – med augmented reality

Man kan sige, at augmented reality giver dig muligheder, der nærmest er science fiction.