Blog

Gør virkeligheden til fiktion – eller næsten – med augmented reality

Man kan sige, at augmented reality giver dig muligheder, der nærmest er science fiction.

  • Fiktion
  • Augmented reality
  • HoloLens

04.06.2020

René Holdgaard Wilhardt

Hos Axla er vi ret begejstret for de muligheder, der findes med augmented reality. Så begejstret, at vi sidste år (2019) hev fire dage ud af kalenderen for at lege med det. I fællesskab blev vi klogere på den teknologiske baggrund, mens vi udviklede vores egen prototype-app. Her er virkelig en teknologi, hvor vi ikke kan få armene ned, når vi snakker om den – det er absolut noget, som du også bør kende, hvis du ikke allerede gør det.

Hvad er augmented reality så?

Augmented reality, der også er kendt som mixed reality, er en teknologi, der gør det muligt at kombinere virkelighed med digitale muligheder.

Et godt eksempel herpå er Ikeas app, som du kan se via linket https://www.youtube.com/watch?v=cdv0b0nBqPk. Med appen kan du “placere” møbler i dit eget hjem. På den måde kan du se, om du synes, det passer ind i boligen.

Ikeas app viser, hvordan teknologi kan interagere med virkeligheden, og det åbner op for en ny verden af muligheder.

Microsoft HoloLens

Tag for eksempel Microsoft HoloLens, som har arbejdet på et yderst fremtidsbaseret værktøj, se https://www.youtube.com/watch?v=uIHPPtPBgHk. Med specielle briller kan du via stemme, hænder og øjne foretage en handling i et teknologisk univers – til gavn i det daglige og på arbejdspladsen.

Blandt andet kan du læse mails, blot ved at at kigge dig frem til dem. Du kan fortælle, at du vil have din skærm tættere på – og så kommer den tættere på. Og du kan flytte med genstande med hænderne i det digitale univers.

Forestil dig nu, hvad du så kan bruge augmented reality til; reparer din egen cykel eller afløbet i din køkkenvask, mens du har instruktioner og vejledningsvideoer hængende i luften.

Eller bevæg dig ud i scenariet med, at du arbejder i en virksomhed, hvor I har mange maskiner. Du er den, der har ansvar for at justere på alle sammen. Normalt ville det kræve, at du skulle hen til hver maskine og indstille den korrekt – dette skulle gøres på en manuel måde. Men med augmented reality kan du gøre arbejdet langt lettere. Her kan du blot kigge på den enkelte enhed og derfra foretage justeringerne. På den måde kan du hurtigt og lettere sikre maskiner, der fungerer efter hensigten.

Man kan sige, at augmented reality giver dig muligheder, der nærmest er science fiction.

Har du et produkt, du vil udvikle i augmented reality?

Giv os et kald eller send os en mail, hvis du vil vide mere om at udvikle din egen løsning eller har generelle spørgsmål om augmented reality. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Vil du læse om andre digitale emner?

Hvis ja, så foreslår vi følgende 3 blogindlæg, som vi nøje har udvalgt i forlængelse af sidens tema.

04.10.2019

Native eller cross platform apps?

Sådan vælger du den rette platform til din appudvikling

23.01.2020

Genbrug din kildekode og spar tid

Læs om, hvor det giver mening at kopiere kildekoden

28.04.2020

3 tip til dig, der skal have udviklet en app

Kom godt i gang med dit projekt