Case

Hjælp til skift af beholdere ved ny affaldsordning

  • Nemmere konvertering
  • Rådgivning
  • ForsyningsPrognose

ForsyningsPrognose er et system, der anvendes i forbindelse med omlægning til nye affaldsordninger.

Det er et system, som hjælper med at navigere i store mængder af data og sammensætte kombinationen af de nye løsninger. På den måde kan der sorteres ud fra beholdersammensætninger og dannes nye på baggrund heraf. Herved er ForsyningsPrognose et effektivt værktøj, når der skal konverteres til nye beholdere.

I Horsens Kommune skal de i gang med udskiftning af beholdere som et led i indførelse af en ny affaldsordning.

De bruger en anden leverandør til deres administration og drift af renovationsområdet, men havde i forbindelse med den nye affaldsordning fået rådgivning og sparring fra Axlas forsyningskonsulenter, som har stor erfaring med konvertering fra en affaldsordning til en anden.

På baggrund af deres erfaringer fra sidste omlægning af affaldsordningen, var Horsens Kommune klar over, hvor krævende processerne i opgaven er. Disse bar præg af at være komplekse og tidskrævende.

De valgte Axla som leverandør, fordi ForsyningsPrognose er udviklet til at støtte op om denne type arbejde.

Teknikken bag ForsyningsPrognose

ForsyningsPrognose er en webapp/hjemmeside. Hjemmesiden er udviklet i Microsoft .NET, C# og med en MSSQL database.

Brugergrænsefladen er responsiv og tilpasser sig derfor brugerens enhed, men er optimeret til computerbrug.

ForsyningsPrognose er specialudviklet til kunder, der ikke bruger AffaldOnline til daglig administration og drift af renovationsområdet.

Overgangsperioden efterår 2022

Horsens Kommune har nu brugt ForsyningsPrognose i 3 måneder, og fortæller om det således, “Det har fungeret godt. Jeg synes, det er rigtig godt at søge i og konvertere om og tildele de nye containere i. Det har jeg været meget glad for, fortæller Anne Dorthe Christensen, konstruktør i Horsens Kommune.

Hun supplerer, “Ved konvertering har vi hurtigt kunne udtrække prognose og se, hvor mange beholdere, vi havde brug for. Ved et regneark skal der laves summeringer – det er automatisk her. Og så er det en fordel, at det er svært at lave fejltastninger, fordi det hele kan søges frem”.

Anne Dorthe ser ForsyningsPrognose som en fordel. ”ForsyningsPrognose er klart en fordel, fordi det gør det lidt mere sikkert ikke at fejltaste. Og så kan jeg godt lide ved adresser, hvor man så søger på, hvad de havde før og ser på, om kapaciteten passer – man kan lave gode tjek på, om det hele passer, som det skal”.

Samarbejdet med Axla

Samarbejdet har fungeret efter hensigten, ifølge Anne Dorthe. Hun afslutter, “Det har været rigtig godt. Vi har fået en god vejledning fra konsulenterne, hvilket har gjort, at konverteringerne er blevet meget nemmere”. Det har virkelig været dejligt. Vi kan godt anbefale Axla til andre virksomheder”.

Anne Dorthe Christensen, Konstruktør, Horsens Kommune, Teknik og Miljø

“Ved konvertering har vi hurtigt kunne udtrække prognose og se, hvor mange beholdere, vi havde brug for. Ved et regneark skal der laves summeringer – det er automatisk her. Og så er det en fordel, at det er svært at lave fejltastninger, fordi det hele kan søges frem”.

Case - ForsyningsPrognose

Løsninger til alle brancher

Hos Axla har vi særlig ekspertise til at rådgive og lave it-løsninger til forsyningsbranchen, men vi hjælper også andre brancher med at finde det system, der giver mest værdi:

Erhvervsaffaldsservice

Nummerpladescanning for korrekt fakturering af erhvervsaffald

Nethire

Systemudvikling til Danmarks største delesky for materiel

Workshop med Dansk Bilbrancheråd

Professionel hjælp til konkretisering af it-løsning