Blog

Intern eller ekstern udvikling? Del 3

Opsummering samt scenarier, der hjælper dig videre ud fra din situation

  • Konklusion
  • 3 scenarier
  • Næste skridt

27.02.2020

René Holdgaard Wilhardt

Har du fulgt med i de to foregående delartikler, har du fået vores bud på, hvad det kan betyde af fordele og ulemper at ansætte selv eller lave en aftale med et softwarehus.

Denne gang får du hjælp til at komme videre med udgangspunkt i din situation.

Først samler jeg op på den viden, du fik i artiklerne og konkretiserer, hvornår du overordnet bør vælge den ene vej frem for den anden. Derefter opstiller jeg tre forskellige scenarier, som du kan bruge til at guide dig frem til den helt rigtige løsning.

Intern eller ekstern løsning?

Som jeg beskrev i de tidligere artikler, så er der plusser og minusser ved begge muligheder. Dem vil jeg ikke komme ind på her. Her får du den direkte konklusion på, hvornår du bør vælge den interne eller eksterne løsning.

Hvis du har behov for mange udviklere over en lang og ubestemt tid, og hvis du i øvrigt har mod på selv at bygge en organisation op omkring det, kan det typisk godt betale sig at klare udviklingen inhouse.

Er du omvendt udfordret på disse områder, eller har du et stort og kompliceret projekt i ærmet, kan du med fordel involvere dig med et udviklingshus.

Du kan bruge en ekstern løsning som enten dine eneste softwareudviklere eller som en tilføjelse til dine egne kollegaer. Sidstnævnte forslag er særligt relevant, når dine egne udviklere har brug for at få suppleret kompetencer. Eksempelvis, hvis de har brug for en helt speciel kunnen til at føre opgaven i mål, så kan et udviklingshus være en god investering.

Kom videre med hjælp fra tre scenarier

Find dig selv i et af nedenstående situationer, og se, hvad der er godt at gøre i din situation:

  1. Iværksætteren med den gode idé.
  2. Den etablerede entreprenør med en vision.
  3. Virksomheden med en eksisterende og velfungerende udviklingsafdeling eller med behov for udvikling og vedligehold af hele eller dele af deres portefølje.

Iværksætteren med den gode idé

Her er det næsten altid et spørgsmål om at nå længst muligt med det ofte begrænsede budget, der er til at realisere en løsning, som er klar til at komme på markedet. Det skal som regel bruges til at se, om der er et marked, eller som grundlag for at søge flere midler til at tage de næste skridt.

I dette tilfælde kan du komme langt ved at finde en udvikler, der er med på idéen og eventuelt supplere med studerende og nyuddannede. På den måde får du det til en lav pris.

Vær dog opmærksom på, om din løsning sikrer dine fremtidige behov. Du skal sørge for, at arkitekturen understøtter den vision, der er for løsningen. Der findes desværre flere eksempler, hvor der ikke har været erfarne udviklere involveret, hvor man har undladt at have det endelige mål i bevidstheden. Og så må du forvente, at der skal investeres en del tid på at nå næste skridt mod det endelige mål. Men hvis din løsning blot skal være en funktionel prototype, så kan det være en god løsning med “grønne” udviklere.

Den etablerede entreprenør med en vision

For denne type gælder følgende ofte: Du har selv udviklet en løsning og er kommet frem til, at du hellere vil koncentrere dig om det, du er god til og som du også synes er meget sjovere end at drive softwareudvikling.

Denne persontype er som regel meget fokuseret på at få styr på selve forretningen og så lade eksterne professionelle udviklere om opgaven.

Den velfungerende virksomhed med flere ansatte

I denne situation er der typisk to vinkler:

  1. Du skal udvikle et nyt system og bruge kompetencerne fremadrettet. Her er den interne løsning optimal.
  2. Er projektet kompliceret, kan du have god gavn af at tilkøbe hjælp af et udviklingshus – også selvom, du har dine egne udviklere. Du kan få hjælp, der støtter op med præcis de kompetencer, som I mangler i en given periode. Og så kan du naturligvis også overlade opgaven eksternt, hvis du ønsker at være involveret uden at skulle forholde dig til det, der er kompliceret i en digital løsning.

Er du klar til at komme videre?

Jeg håber, at du føler dig godt rustet til at svare “ja”. Ellers kan jeg varmt anbefale, at du tager fat i en softwareudvikler eller kontakter et udviklingshus.

God fornøjelse med dit projekt, og jeg håber, du har fået mod på de valg, du er ved at træffe.

Få den komplette information

Læs også de to efterfølgende blogs om intern kontra ekstern udvikling. Og få mere viden om, hvorfor digitalisering er lettere, end du tror.

20.02.2020

Intern eller ekstern udvikling? Del 2

Fordele og ulemper ved at samarbejde med et udviklingshus

27.02.2020

Intern eller ekstern udvikling? Del 3

Opsummering samt scenarier, der hjælper dig videre ud fra din situation

13.01.2020

Digitalisering er lettere, end du tror

Sådan får du mere ud af din virksomhed