Blog

Intern eller ekstern udvikling? Del 2

Fordele og ulemper ved at samarbejde med et udviklingshus

  • Eksterne udviklere
  • Bred skare af ekspertise
  • Overblik

20.02.2020

René Holdgaard Wilhardt

I den første delartikel gennemgik jeg nogle generelle fordele og ulemper ved at ansætte din egen/egne softwareudvikler/softwareudviklere. Denne gang tager jeg dig med igennem de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du skal købe en softwareløsning af et udviklingshus.

I den tredje artikel kan du se frem til en samlet konklusion over begge muligheder og beskrivelse af tre scenarier, som du kan bruge til at komme godt videre ud fra din situation.

Men først får du en god basisviden med del 2.

Køb en løsning af et udviklingshus

Lad mig starte med at slå fast, hvad et udviklingshus helt konkret kan hjælpe dig med – en digital løsning. Det vil sige, at hvis du har brug for et program, der kan effektivisere opgaver på din arbejdsplads, så kan de udvikle det til dig (hvis de har de rette kompetencer hertil).

Du kan altså tage fat i et udviklingshus og snakke med dem om, hvad dit behov er og hvilken løsning, de kan tilbyde. For dig og din virksomhed kan en ny løsning gøre arbejdsgangen hurtigere og lettere, så I kan fokusere på det, I er bedst til. Og dermed kan I koncentrere jer om at skabe forretning – altså det, I er bedst til.

Og nu til fordelene med denne eksterne mulighed:

  • Intet personaleansvar for en eller flere udviklere.
  • Nemmere at beregne udgift hertil, når det drejer sig om en ressourcebegrænset opgave.
  • Slip for den daglige styring og lad udviklingshuset stå for opfølgning. Og lad dem også gerne hjælpe dig med at udarbejde produktbeskrivelse og kravspecifikation.
  • Du får en bred skare af specialister.

Modsat, i forhold til selv at ansætte en udvikler, slipper du for alt, hvad der hører til af personalepleje, computer, forsikringer og hvad der ellers er af forhold, som der skal være styr på. Ligeledes kan det være nemmere at beregne omkostningerne, da udviklingshuset kan estimere opgaven til at vare en bestemt periode eller forudsætte en bestemt mængde ressourcer.

Du slipper også for at være den, der skal have overblikket over opgaven og føre den i mål – det kan et professionelt udviklingshus sørge for.

Sidst, kan du nyde godt af udviklingshusets oftest brede ekspertviden, der hjælper dig med en løsning, som matcher forskellige komplekse udfordringer. I stedet for at finde en fuldtidsudvikler med alle de nødvendige kompetencer, kan et udviklingshus eksempelvis levere tre udviklere med hver sin ekspertise, uden at du skal betale for mere end den tid, de bruger.

Ulemper:

  • Hvis du har brug for en permanent løsning, kan det være dyrere end selv at ansætte en udvikler.
  • Kommunikationsvejen kan være længere (men er lille de steder, hvor der er direkte kontakt mellem begge parter).
  • Viden og domænekendskab skal indsamles, så I også selv har disse informationer, hvis det skulle blive nødvendigt at have dem.

Det kan være billigere pr. opgave at ansætte en softwareudvikler, som du hele tiden har ved din side, end at købe dig til en løsning i et udviklingshus. Det gælder så længe, de er i stand til at løse den.

Udviklingshuset er naturligvis længere væk end den, du har siddende på dit kontor. Det hænger ofte sammen, at jo længere afstand, jo større er sandsynligheden for fejlinformation – og det gælder begge veje.

Sørg altid for at få adgang til relevant viden og domænekendskab. Ellers kan det være svært at komme videre, hvis I selv, pludselig, en dag skal udvikle videre på programmet.

Intern eller ekstern løsning?

Har du læst denne og den foregående artikel om emnet med intern kontra ekstern udvikling, så er du nu fuldt opdateret i forhold til, hvad det betyder i forhold til fordele og ulemper. Og måske ved du allerede nu, hvad du skal gøre i din situation.

Men, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken mulighed der matcher dit udgangspunkt, så bør du følge med i næste artikel. Her opsummerer vi de to løsninger og så opstiller vi tre scenarier, som du forhåbentligt kan spejle dig i og derved komme videre i din proces.

Vil du have sidste del med om intern kontra ekstern udvikling?

Find del 3 her. Vi har også udvalgt 2 andre temaer, som du måske kan bruge.

27.02.2020

Intern eller ekstern udvikling? Del 3

Opsummering samt scenarier, der hjælper dig videre ud fra din situation

13.01.2020

Digitalisering er lettere, end du tror

Sådan får du mere ud af din virksomhed

23.01.2020

Genbrug din kildekode og spar tid

Læs om, hvor det giver mening at kopiere kildekoden