Blog

Udvikling – ikke bare programmering

Når programmører og udviklere ikke er det samme

  • Definition
  • Byggeprojekt
  • Udviklingshus

30.10.2019

Sune Hagen Nielsen

Mange af vores kunder har ikke den store indsigt i software branchen. Det er selvfølgelig helt naturligt, for de er jo eksperter på deres felt, og har ikke tid til at være eksperter på alt mulig andet.

Den tilsyneladende store teknologiske barriere ind til software branchen gør det svært for mange at vide, hvordan deres behov kan løses, og hvem der kan kan hjælpe dem. Det sker af og til at vi bliver kontaktet af nogen, hvor et projekt er kørt af sporet, og ofte er det et resultat af at de programmører, de har haft på projektet, ikke har været det rigtige match. Hvordan finder man så de rigtige programmører? Det første man bør gøre er at lede efter udviklere i stedet.

Hvad er forskellen?

Den Danske Ordbog fra ordnet.dk definerer “Programmør” som følger:

“person som (erhvervsmæssigt) udvikler edb-programmer.“

Denne beskrivelse er simpel og til at forholde sig til. Men hvordan definerer Den Danske Ordbog så en “Udvikler“?

“person eller virksomhed der udvikler nye produkter, metoder, systemer el.lign. især vedr. computersystemer og computerprogrammer.“

Jamen hvad er så forskellen?

Det lyder meget som det samme, men også lidt ekstra. Hvis man kigger på den alternative definition for “Udvikler” i samme ordbog kan det give en vinkel, der måske er lettere at forholde sig til: “virksomhed der forbereder større byggeprojekter, fx ved at forestå udstykning og byggemodning.”

Det lyder ikke til at have noget med software at gøre, men lad os prøve at kigge lidt nærmere på, hvordan det kan sidestilles med vores problemstilling.

Et byggeprojekt

Hvis man skal have skiftet en tagsten, ringer man efter en tømrer, og hvis man skal have skiftet nogle gulvfliser ringer man efter en murer.

Man skal også bruge en tømrer og en murer, hvis man skal have bygget et helt nyt hus, men de fleste vil nok tage fat i et byggefirma. Ud over at råde over tømrere og murere, har de også forstand på bygningskonstruktion, arkitektur, planlægning osv.

Programmører er håndværkere

Programmører er højt specialiserede håndværkere, der med mange års uddannelse som baggrund kan skrive kode som bliver til et program. Udviklere er også programmører. Men de har samtidig indsigt i de processer, der ligger udenom programmeringen. De kan forstå projektledelse, formulere opgavebeskrivelser, samt kommunikere med kunden og udfordre dem på deres ønsker og behov.

Et udviklingshus

Axla er ikke bare en samling af programmører. Det er hellere ikke kun en samling af udviklere, men nærmere én samlet udvikler. I et udviklingshus som Axla, er der lagt meget tid og energi i at samle et hold der gør os stærke på alle de punkter, vores kunder har brug for.

Vi kan hjælpe med at beskrive, hvordan produktet kommer til at opfylde kundens behov, og hvordan det skal udformes – ligesom en arkitekt. Vi kan sørge for, at produktet bliver robust og arbejder gnidningsfrit sammen med andre produkter – ligesom en bygningskonstruktør. Når planen er klar, kan vi også sætte nogen til at bygge det. For ligesom man bygger et hus, så bygger man også software. Og man bygger ikke et hus uden at have styr på hele processen.

Overvejelser

Hvis du overvejer at starte et projekt op, så overvej grundigt, hvilket behov du har. Kræves der flere kompetencer, end du kan finde i én udvikler? Vil du selv stå for styringen af flere udviklere eller programmører? Er projektet bedre tjent med at blive styret af et udviklingshus, der besidder alle nødvendige kompetencer. Kontakt os gerne for sparring om, hvad dit behov er.

Ønsker du øvrige input om digitalisering?

Så anbefaler vi disse 3 udvalgte blogindlæg.

23.01.2020

Genbrug din kildekode og spar tid

Læs om, hvor det giver mening at kopiere kildekoden

28.05.2020

Appens potentiale

Med en app kan man kan opfylde nogle behov, som ikke kan lade sig gøre i telefonens browser eller med et program på en computer.

04.10.2019

Native eller cross platform apps?

Sådan vælger du den rette platform til din appudvikling