Blog

Intern eller ekstern udvikling? Del 1

Fordele og ulemper ved at ansætte din egen softwareudvikler

  • In house
  • Økonomi
  • Kompetencer

13.02.2020

René Holdgaard Wilhardt

Vi bliver ofte spurgt, om det ikke er for dyrt at få lavet et nyt system hos et udviklingshus og om den bedste løsning er at ansætte egne udviklere.

Svaret er desværre ikke så simpelt, som spørgsmålet lægger op til.

Jeg vil derfor tage dig med igennem fordele og ulemper ved mulighederne med tre artikler, så du nemmere kan forholde dig til din situation:

Del 1: Fordele og ulemper ved at ansætte din egen softwareudvikler.
Del 2: Fordele og ulemper ved at samarbejde med et udviklingshus.
Del 3: Opsamling af del 1 og 2, samt scenarier, der hjælper dig videre ud fra din situation.

Ansæt en ny kollega

I denne del får du mine betragtninger om, hvad det vil sige at ansætte din egen specialist indenfor softwareudvikling. Og der er et par helt åbenlyse fordele, som du vil nyde godt af:

  • Viden og domænekendskab bliver internt i virksomheden.
  • Der er 100% fleksibilitet i forhold til retningsskifte.
  • Den daglige kommunikation er nem.
  • Det er billigere time for time at ansætte en udvikler selv.

I får altså viden internt i firmaet om, hvordan systemet er udviklet, mens det er nemt at kommunikere med udvikleren herom, fordi de er i “huset”. Og så kan det også gå hen og blive en rentabel løsning, hvis I har dem over en længere periode. Så simpelt er det.

Men hvor der er fordele, er der som oftest også ulemper:

  • Personaleansvar, hvis du ikke er decideret personaleentusiast, vil du nok ikke trives i en rolle med tilhørende ansvar og opgaver.
  • Udvikleren er måske kun specialist indenfor et felt. Og det kan være svært at finde en med brede evner, som kan løse din opgave, hvis den ikke er simpel.

Det kan være en god ide at tænke nærmere over, om du kan se dig selv, som den der leder dine ansatte med alt, hvad det indebærer. Er du for eksempel typen, der er klar på at løse personalemæssige konflikter, kan du meget vel være glad for denne position. Omvendt – ser du helst, at det er en anden, der løser denne opgave – ja, så har du et svar på, hvor du står.

Til sidst er der problemstillingen med, om udvikleren spænder vidt nok i forhold til kompetencer. Det kan være en udfordring, når du skal have udviklet en større og kompleks løsning. Her kan du komme til kort, når du skal have udviklet en større løsning. Desuden kræver en kompleks opgave, at du, som skal ansætte en specialist til at tage sig af opgaven, har fuld styr på, hvad du skal bruge af vedkommende. Ved du ikke det, så ved du heller ikke, hvad du skal kigge efter hos en ny kollega.

Få begge vinkler, før du vælger

Vi er nu nået til enden af del 1, og jeg håber, at du føler dig godt rustet til at forholde dig til muligheden med selv at ansætte en softwareudvikler. Jeg anbefaler dog, at du læser vores næste artikel, så du har begge vinkler på, når du skal vælge, hvad der er bedst for dig og din virksomhed.

Øvrige blogindlæg

Find de to efterfølgende blogindlæg og se også, hvordan digitalisering er lettere, end du tror.

20.02.2020

Intern eller ekstern udvikling? Del 2

Fordele og ulemper ved at samarbejde med et udviklingshus

27.02.2020

Intern eller ekstern udvikling? Del 3

Opsummering samt scenarier, der hjælper dig videre ud fra din situation

13.01.2020

Digitalisering er lettere, end du tror

Sådan får du mere ud af din virksomhed